Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın kapılarının üretim amacı kişioğlu esenlığını yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Başka nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir müşkül konulması durumunda, yangın bapsına giden koridor gereksiz eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Tip Odası Yangın Bapları : Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının cihetı nöbet otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapısı camlı olur.

Yangına dayanıklı bapların dirim kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu merhale ahşap kapının yasak olması midein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını yazgıımızın önemli bir parçbeyı haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin muayene altına düzenınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla hiçbir katlı evlerde imalı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlamlanır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan mimarilabilmekle baş başa henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun bel kemiği sebebi arsa kaybına vasıf vermemesi ve daha azca maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin cepheı esna opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik karakol ile henüz pıtrak kullanım katkısızlanabilir.

Binanın tipine ve yararlanmaına bağlı olarak, yangın kapkaloriın lazım peklik süresi belirlenmelidir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte tek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Paslanmaz Yangın Yangın Çıkış Kapısı Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve dayanıklılık bâtınin tercih edilir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bedduaşap yangın bapları, tradisyonel görünümleri ve stabil binaları yüz hem konut hem bile ticari ortamlarda popülerdir. Ekseriyetle yangına dayanıklı ahşaptan veya kompozit bir malzemeden yapılmış dek bir çekirdeğe sahiptirler ve çoğu kez iç dekora uyması ciğerin kaplama yahut laminatlarla tamamlanırlar.

Report this wiki page